Trött på vintern

Nu har det varit vinter ett bra tag, och snart kan man börjar räkna ner till nästa sommar. Vi hade verkligen en härlig sommar förra året! 2012 regnade den bort, men förra året såg vi knappt något regn. Det är förstås inte helt optimalt för trädgården, men jag föredrar ändå att behöva vattna lite extra istället för att se växterna drunkna. Man får se till att plantera smart också, så att de växter som inte klarar allt för stekande sol står där det ofta är skugga. Hösten har också varit otroligt mild, och vi har fått många fina dagar utan regn, men nu är trädgårdssäsongen definitivt över för det här året. Temperaturen kryper under nollan på nätterna, och det står nog inte på förrän vi har snö!

Det är alltid lite tråkigt när säsongen är över, men det är som det är. Ibland har jag funderat på hur det skulle vara att bo på sydligare breddgrader där vintern inte existerar, men jag tror nog att jag trivs bäst här i Sverige ändå. Alla årstider har ju sin charm, och jag tror att jag verkligen skulle sakna alla vackra höstfärger, den gnistrande snön och de första blommorna som tittar fram på våren. Vintern är också en perfekt tid för att planera vad man ska göra i trädgården nästa sommar. Och jag har ju mina växter inne att ta hand om.

Till sommaren tror jag att jag ska anlägga en ny rabatt. Det ska bli lite som en kulle tänker jag, för jag gillar inte när trädgården är för platt. Jag har också bestämt mig för att satsa på tomater igen. Av någon anledning lyckas jag aldrig bra med tomater, trots att jag har ett växthus och sköter dem efter konstens alla regler. Men skam den som ger sig! Jag gillar utmaningen, och den här gången ska jag prova en annan sort som jag tror trivs bättre här.

Vad planerar ni nu till sommaren?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *