Ska vi lägga nytt golv?

I flera år har jag och maken Jörgen funderat på om vi ska lägga nytt golv i köket. I dagsläget har vi en plastmatta som sett sina bästa dagar. Den är repig och lite fläckig, och ärligt talat är den inte speciellt snygg i färgen heller. Den ska efterlikna ett ljust trägolv, men den ser alldeles för gul ut. Så såg den visserligen ut redan från början (ja, nästan i alla fall), men det var många år sedan vi valde den, och man ändrar ju sin stil och smak med åren.

Vi skulle gärna ha ett riktigt trägolv, men vi vet inte riktigt om vi har råd med det. Ska vi köpa ett nytt golv ska det vara av bra kvalitet, för det vore ju ännu värre att lägga ett nytt golv som blir fult direkt. På Äntligen Hemma och andra program har vi sett att det finns golv som man enkelt kan ”klicka” fast, och som ser ut som riktiga trägolv. Egentligen skulle jag vilja ha ett riktigt gammalt trägolv med grova och rustika plankor, men det är nog svårt att fuska sig till ett sådant.

Men det var ju det där med priset. Tittar man på de fina golven, som förmodligen också håller högst kvalitet, kan de kosta runt 300-400 kr per kvadratmeter. Det blir mycket pengar för ett helt golv. I ett hus finns det alltid något att göra, och man måste ha en buffert ifall något till exempel skulle gå sönder. Därför känns det inte så bra att lägga så mycket pengar på ett golv, men vi är bra sugna ändå. Jag tar gärna emot tips här på bloggen om prisvärda golv av bra kvalitet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *