Så fräschar du upp köket

kökDet finns enklare och billigare sätt att fräscha upp sitt kök än genom en helrenovering. En helrenovering kan i och för sig bli nödvändig av andra skäl, men om målet bara är att köket ska kännas fräschare, så är det ofta att ta i väl mycket i överkant. Bland det enklaste och billigaste man kan göra är att byta ut gardiner, dukar och andra saker av tyg som finns i köket. Speciellt nya gardiner kan göra att köket upplevs på ett helt nytt sätt, med ökat ljusinsläpp och kan helt och hållet förändra kökets stämning. Det är egentligen det första man bör prova på om man vill förändra och fräscha upp sitt kök.

Är man villig att lägga ner lite mer pengar på uppfräschandet så är ett alternativ att skaffa nya köksluckor, eller att måla om de man redan har. Dock, inte alla köksluckor kan målas om utan problem. Det är något som man kan ha i åtanke om man beslutar sig för att vad köket behöver är nya köksluckor: kan de slipas och målas om eller är man ”fast” med det utseende de har från början? Att skaffa nya köksluckor är inte det billigaste sättet att fräscha upp köket på, men definitivt det som kommer att ha mest effekt, och radikalt förändra och förnya köket.

Sedan finns det en hel mängd olika små saker man kan göra – nya köksmöbler, nya armaturer och liknande. Speciellt vad gäller belysningen kan man tricksa och ändra för att få olika effekter, och det utan att det behöver kosta speciellt mycket. Vad som fungerar här varierar givetvis från kök till kök, och man får helt enkelt prova sig fram. Var inte rädd för att experimentera, tvärtom. Även om mycket inte kommer att fungera, så lär man sig av sina misstag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *