Nya krukväxter i köket

krukväxtVäxter inne är måste, tycker jag. Det är trevligt, vackert och det hjälper till att få ett bättre klimat inomhus. Jag anser mig själv vara duktig på att ta hand om växter och få dem att trivas och leva länge, men få växter är fina hur länge som helst. Efter ett tag börjar de se lite tråkiga ut. Om man vill förnya sig lite kan man ta ett skott och börja om på en ny kula, eller så kan man köpa en helt ny växt.

Jag gillar att köpa nya växter, för jag tycker om att göra om lite ibland. Det är ungefär som inredning kan man säga. På samma sätt som till exempel olika kuddfodral kan ändra utseendet på en soffa, kan olika växter ändra utseendet i ett rum. Jag har känt ett tag att växterna i köksfönstret har gjort sitt. De börjar se trista ut, och jag kände för något nytt. Därför tog jag en shoppingtur igår för att fylla på med nya växter!

Förut hade jag svärmorstunga (bajonettlilja) och hemtrevnad, men nu är de utbytta mot snygga kalateor i olika färger och former. Kalatean är väldigt spännande, för den kommer i så många olika mönster. Det är mycket randiga och prickiga blad, och det blir snygga effekter när man sätter ihop olika kalateor. De går från djupt grön till nästan limegrön, och en del är röda på undersidan av bladen.

Så nu ser köksfönstret väldigt fräscht och fint ut! Om du också är intresserad av kalatea kan det vara bra att veta att den är lättskött, den trivs i halvskugga (ljus behövs för att behålla de vackra mönstren på bladen), den behöver näring och den blommar inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *