Nu faller löven

Att ha trädgård innebär att man måste kratta löv (för de allra flesta i alla fall). Nu börjar lövfällningen komma igång på riktigt och gräsmattan är snart täckt av ett lager höstlöv. Själv tycker jag att det är ganska vackert, i alla fall så länge de behåller sina vackra färger. När det bara blir en våt sörja av bruna löv är det inte lika fint längre…

Jag skrev en bloggpost förut som handlade om huruvida man ska kratta på hösten eller våren eftersom det råder delade meningar kring det (klicka HÄR om du vill läsa det). Svaret är att det beror på hur mycket löv man har och vilken typ av löv det är. Löv är bra eftersom det ger näring, men för mycket löv kan istället lägga sig som en tät matta och skapa kala fläckar i gräsmattan.

Det handlar om att ta tillvara på löven på ett sätt som passar ens trädgård, och för min trädgård passar det bra att låta löven ligga kvar. Jag brukar dock köra med gräsklipparen för att löven ska strimlas och då mer effektivt kan tas upp av lövätande organismer och bli näring till gräsmattan. Till våren krattar jag bort resterna!

höst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *