Julblomma

Jag tycker inte bara om trädgårdsväxter utan också inomhusväxter, och en blomma som jag inte kan vara utan på julen är den vackra amaryllisen. En amaryllis är en blomma som blir vackrare med tiden, och många gör misstaget att man köper den för sent. Tanken är ju att den ska vara fin innan och under jul, men köper man den för sent har den istället sin glansperiod efter jul.

Det är med andra ord dags att köpa en amaryllis redan nu om man vill kunna se den i all sin prakt till jul. Amaryllis finns i olika färger, från snövit till djupröd och olika varianter däremellan. Till jul föredrar jag helt klart den traditionellt röda, men en vit kan också vara riktigt fint då det för tankarna till snö. Jag brukar se till att ha en röd amaryllis i sin vackraste blom till jul och en vit som har sina glansdagar något senare.

Den vita amaryllisen passar väldigt bra kring nyår då man ofta byter ut det röda mot silver och glitter istället. I det här huset blir det ingen riktig julhelg utan minst två vackra amaryllisar, men man kan ju aldrig få för många!

amaryllis

 

 

 

 

 

 

amaryllis2

 

 

 

 

 

 

amaryllis3

 

 

 

 

 

 

 

amaryllis4

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *