Hitta en grind som passar dig

Ett stängsel är inget riktigt stängsel utan en tillhörande grind, och att hitta en som passar kan vara rätt så svårt. Det finns en stor mängd olika grindar att välja mellan. Den första frågan är hur viktigt det är med säkerheten och hur svårt det ska vara för obehöriga att ta sig in. För många privatpersoner är ett stängsel och en grind mer en markering än ett allvarligt försök att hålla folk ute – lite som att säga att det här är min tomt. För andra är det viktigt att grinden och stängslet är högt och stabilt, och verkligen fungerar som just ett stängsel.

Sedan är det en fråga om hur bred grinden skall vara: ett blad eller två. Med ett blad menas här en enkel grind, som en dörr, medan tvåbladiga fungerar som dubbeldörrar. Enkelbladiga grindar fungerar bäst om passering in och ut enbart ska göras av människor, och inte bilar och andra fordon. Ibland kan det vara så att man egentligen inte har något riktigt val, utan det krävs en bredare dubbelbladig grind, för att kunna låta trafik passera in och ut. I sådana fall kommer man också att vilja ha en motor, som gör att grinden kan öppnas utan ansträngning.

När det sedan gäller grindar till bostadshus är det lite extra roligt om man kan skräddarsy den på olika sätt, så att den får mer personlighet. Vanligt är då att man får sitt husnummer som en del av grinden, men även andra alternativ, som exempelvis initialer är vanligt. Att skräddarsy sin grind på det viset behöver heller inte kosta så värst mycket extra, utan ingår ofta i priset. Det är också inte helt ovanligt att olika grindar finns i flera olika varianter, som gör att man enkelt kan få en grind som ser ut precis som man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *