Fördelarna med auktoriserade verkstäder

När vi lämnar in vår bil för service eller reparation vill vi att den ska komma tillbaka tillbaka i toppskick, och helst utan att det kostar så mycket pengar. Vi vill att det ska gå snabbt och vi vill inte ha några negativa överraskningar. Att bilen går sönder och att det kan vara dyrt att laga den är inget man kommer ifrån, men genom att aktivt göra ett bra val av verkstad kan man slippa många problem. Den bästa tjänsten man kan göra för sin bil är att lämna in den hos en auktoriserad bilverkstad.

Rätt delar och verktyg
En reservdel som inte är gjord för den aktuella bilen kan kräva tidsödande anpassningar, vilket leder till högre kostnader. Auktoriserade verkstäder använder sig endast av originaldelar som passar perfekt. Dessa utvecklas kontinuerligt, och förbättringar som införs i produktionen överförs direkt till reservdelarna. Auktoriserade verkstäder använder sig också bara av godkänd verkstadsutrustning. Felaktiga eller icke specialanpassade verktyg kan skada bilen och i förläningen leda till dyrare reparationer och äventyrad säkerhet.

Rätt kompetens och utbildning
Personalen på en auktoriserad verkstad har genomgått alla de utbildningar som biltillverkarna kräver, och de genomgår kontinuerligt prov för att visa att de behärskar sin uppgift i verkstaden. Alla utbildningar följer en gemensam Europastandard. Auktoriserade verkstäder har även en specialist inom varje område, som till exempel chassi och elektronik, så man kan vara säker på att kunskapen finns.

Ökad trygghet och bättre värde
Att som bilägare kunna visa att man har tagit hand om bilen på ett ansvarsfullt sätt är en stor fördel när det kommer till försäljning. En bil som har servats och reparerats hos en auktoriserad verkstad har dokumenterad historik från minst 10 år tillbaka i tiden. Det visar att man har kostat på bilen det underhåll som biltillverkaren rekommenderar. Auktoriserade verkstäder ger även garantier på reparationer, vilket också ökar bilens värde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *