Drömmer om en större trädgård

Min trädgård är mitt största intresse. Jag älskar att pyssla i den, även när det gäller så tråkiga saker som att rensa ogräs. Jag blir glad och avslappnad av att vara där. Trädgårdsarbete är som meditation för mig skulle man kunna säga, och dessutom får man ju vara ute i friska luften också. Trädgården är inte speciellt stor, och trots att jag tycker att jag utnyttjar ytan väldigt effektivt och anser att det är en väldigt fin liten trädgård så kan jag ändå inte låta bli att drömma om en större. Tänk vad man skulle kunna göra med en stor trädgård. Vilka möjligheter man skulle ha.

En ny trädgård kan man ju dock inte skaffa sig hur som helst, utan då gäller det ju att man flyttar till ett nytt hus också. Nog för att jag skulle kunna tänka mig att flytta, men för det första så har vi inte ekonomin till att köpa ett nytt hus (det är ju så hiskeligt dyra nu för tiden!), och för det andra så är det inte bara att köpa ett nytt hus. Det är mycket arbete med det, och det ligger ett väldigt stort ansvar på köparen. Man har till exempel en undersökningsplikt som innebär att man inte kan få ersättning enligt dolda fel för sådana fel som borde kunnat upptäckas vid en grundlig undersökning. Och beroende på husets skick och ålder så kan den undersökningsplikten bli ännu större om det finns anledning att misstänka eventuella fel.

Om jag skulle köpa ett nytt hus så skulle jag helt klart ta hjälp av besiktningsmän, bostadsjurister och annat kunnigt folk som kan ge mig de bästa förutsättningarna, men som sagt så har vi ändå inte utrymme i ekonomin för att flytta, så jag får helt enkelt nöja mig med min lilla trädgård. Den är ju inte fy skam den heller!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *