Dags att förnya

Visst är vår lilla stuga här ute på landsbygden jättefin, och underbar att bo i på alla sätt och vis. Men lite förändring skadar ju inte och bra kan ju bli bättre. Så därför har vi bestämt oss för att förnya lite, för att kunna njuta ännu mer av att bo här. Nackdelen med att bo lite avsides är ju att det tar tid att ta sig till jobbet, och att man inte har så bra tillgång till olika affärer. Då ska man ju givetvis utnyttja de fördelar som finns maximalt. Det får kosta vad det kosta vill, livskvalitet är viktigare än pengar. Vad ska man med en massa pengar till om man ändå inte trivs?
Så vad är det då vi har tänkt oss att göra? Det hela är rätt enkelt, vi har tänkt skaffa oss ett fint uterum. Det känns som det helt perfekta sättet att förnya huset på, eftersom vi vill få ut mesta möjliga av att bo här ute på vischan. Med ett uterum är det tänkt att vi ska kunna njuta av att sitta ”ute” och äta och ha det skönt fortfarande när höstlöven börjar falla. Men när det gäller uterum finns det en hel massa olika att välja mellan har vi förstått, och priserna varierar enormt. Så vi har en del tuffa beslut att fatta. Det allra dyraste alternativen verkar ju kunna kosta hundratusentals kronor.

Men vi kommer nog att kompromissa lite. Hyfsat välisolerat med viss värme, och ett tak där delar går att skjuta bort, så att det fungerar bra att använda under varma sommardagar också. Det känns som en variant som kommer att fungera bra. Visst, det kommer kanske inte att gå att använda så väl under vintern, när snön har fallit, men att ta steget dit upp ökar priset enormt. Vår variant kommer att bli betydligt billigare och nästan lika bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *